PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I SEREM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
35,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Jajko
20,00 dag
Kasza gryczana
20,00 dag
Ser biały
8,00 dag
Cebula
4,00 dag
Tłuszcz
4,00 dag
Masło
35,00 dag Mąka1,00 szt. Jajko20,00 dag Kasza gryczana20,00 dag Ser biały8,00 dag Cebula4,00 dag Tłuszcz4,00 dag Masło
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I SEREM
  1. Przyrządzić ciasto z mąki i jajka z dodatkiem wody. Kaszę gryczaną ugotować na sypko, dodać do niej rozdrobniony ser, usmażoną na tłuszczu cebulę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  2. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać mocno brzegi.
  3. Wrzucić pierogi do wrzącej, osolonej wody i gotować około 10 minut. Ugotowane pierogi wyłożyć na ogrzany półmisek. Podawać polane stopionym masłem lub śmietaną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*