PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I RYŻEM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Pomidorów
12,00 szt.
Papryki
25,00 dag
Wieprzowiny
10,00 dag
Ryżu
3,00 łyżka
Tłuszczu
15,00 dag
Cebuli
1,00 szt.
Jajko
1,00 łyżka
Mąki
0,50 szk.
Mleka
1,00 szt.
Pietruszka naciowa
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
1,00 szczypt
Papryka mielona
50,00 dag Pomidorów12,00 szt. Papryki25,00 dag Wieprzowiny10,00 dag Ryżu3,00 łyżka Tłuszczu15,00 dag Cebuli1,00 szt. Jajko1,00 łyżka Mąki0,50 szk. Mleka1,00 szt. Pietruszka naciowa1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu1,00 szczypt Papryka mielona
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I RYŻEM
  1. Ryż przebrać, umyć, ugotować na sypko. Cebulę obrać, umyć, drobno pokrajać i zrumienić na części tłuszczu na jasnozłoty kolor. Mięso umyć, pokrajać, zemleć w maszynce.
  2. Zmielone mięso połączyć z ryżem, jajkiem, zrumienioną cebulką, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czerwoną sproszkowaną papryKą. Strąki papryki umyć, przekrajać poziomo w połowie wysokości, usunąć nasiona.
  3. Wnętrze strąków posypać solą zmieszaną z czerwoną sproszkowaną papryką. Połówki strąków napełnić nadzieniem. Układać ściśle W rondlu, przekładając plasterkami pomidorów. Skropić stopionym tłuszczem.
  4. Podlać kilkoma łyżkami wody lub rosołem, udusić pod przykryciem na płycie kuchennej lub w piekarniku. Gdy papryka będzie gotowa, wymieszać mąkę z mlekiem i posolić, dodać pieprzu, polać paprykę i wstawić do gorącego piekarnika, lekko zrumienić, posypać pietruszką. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*