OMLETY ZAPIEKANE W FOREMKACH

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Śniadanie
Autor
Opublikowano
6,00 szt.
Jajek
5,00 łyżka
Utartego sera
2,00 łyżka
Śmietany
1,00 łyżka
Tłuszczu
1,00 łyżka
Bułki tartej
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
6,00 szt. Jajek5,00 łyżka Utartego sera2,00 łyżka Śmietany1,00 łyżka Tłuszczu1,00 łyżka Bułki tartej1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
OMLETY ZAPIEKANE W FOREMKACH
  1. Małe foremki lub kokilki posmarować tłuszczem. Jaja umyć. Oddzielić żółtka, wymieszać z utartym serem i śmietaną, osolić, dodać nieco pieprzu. Z białek ubić pianę.
  2. Pod koniec ubijania dodać nieco soli, ubijać jeszcze chwilę. Sztywną pianę połączyć z masą żółtkową, dodając jednocześnie tartą bułkę. Przygotowane kokilki lub foremki napełnić przygotowaną masą.
  3. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec, lekko rumieniąc. Omlet podaje się w foremkach. Konsumenci własnoręcznie wyłożą ,,babeczki” na talerze. Podawać z dodatkiem ziemniaków i warzyw na gorąco.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*