OMLET Z BUŁKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
6 osoby
Posiłek
Śniadanie
Autor
Opublikowano
10,00 szt.
Jajko
1,00 l
Mleko
25,00 dag
Bułka tarta
20,00 dag
Słonina
10,00 szt. Jajko1,00 l Mleko25,00 dag Bułka tarta20,00 dag Słonina
OMLET Z BUŁKI
  1. Do ciepłego mleka dodać bułkę tartą, żółtka, utłuczony i przesiany kminek i trochę soli, wszystko dokładnie wymieszać.
  2. Ubić pianę, wymieszać lekko z przygotowaną masą, dodając równocześnie mąkę. Pokroić i stopić na patelni słoninę.
  3. Wylać przygotowaną masę do głębokiej patelni lub rondla i wolno piec, podnosząc od czasu do czasu widelcem; zrumienić z obu stron. Podawać na ogrzanym półmisku.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*