MOCZKA SKOLIMOWSKA

Rating: 3.0. From 1 vote.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Deser
Autor
Opublikowano
1,00 l
Piwo jasne
5,00 dag
Pierniki
10,00 dag
Rodzynki
10,00 dag
Migdały
2,00 dag
Masło
MOCZKA SKOLIMOWSKA
  1. Pierniki zetrzeć na tarce i wsypać na gotujące się piwo. Gotować na wolnym ogniu (z dodatkiem masła), aż pierniki dobrze się rozkleją.
  2. Następnie odstawić, dodać posiekane migdały i rodzynki oraz cukier do smaku, ostudzić. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*