MARCHEW PO MAZURSKU

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Marchew
25,00 dag
Ziemniaki
0,12 l
Mleko
0,20 l
Woda
2,00 dag
Masło
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 łyż.
Cukier
MARCHEW PO MAZURSKU
  1. Marchew pokroić w kostkę, ugotować na półmiękko w mleku z wodą i solą.
  2. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do marchwi i ugotować do miękkości.
  3. Wszystko utłuc na miazgę tłuczkiem do ziemniaków, doprawić do smaku.
  4. Podawać polaną masłem i posypaną posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*