LEGUMINA CHLEBOWA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
20 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Autor
Opublikowano
1,00 łyżka
Cynamon
4,00 szt.
Goździk
2,00 dag
Masło
0,05 l
Wino czerwone wytrawne
7,00 szt.
Jajko
20,00 dag
Cukier
10,00 dag
Chleb razowy
1,00 łyżka
Wanilia
1,00 szt.
Skórka z cytryny
1,00 łyżka Cynamon4,00 szt. Goździk2,00 dag Masło0,05 l Wino czerwone wytrawne7,00 szt. Jajko20,00 dag Cukier10,00 dag Chleb razowy1,00 łyżka Wanilia1,00 szt. Skórka z cytryny
LEGUMINA CHLEBOWA
  1. Chleb razowy ususzyć, zemleć, przesiać. Przesiany chleb wsypać do miski, zalać winem, pozostawić na kilka minut.
  2. Następnie polać roztopionym masłem, dodać zmielone przyprawy, żółtka, cukier, startą skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie utrzeć.
  3. Do utartej masy dodać ubitą pianę z białek. Całość lekko wymieszać.
  4. Wlać do rondla wysmarowanego masłem i wstawić do piekarnika na 15 minut. Podawać z bitą śmietaną lub sokiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*