KRUPNIK Z KASZY JAGLANEJ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Kość
25,00 dag
Włoszczyzna
15,00 dag
Kasza jaglana
1,50 l
Woda
4,00 dag
Masło
8,00 dag
Cebula
50,00 dag Kość25,00 dag Włoszczyzna15,00 dag Kasza jaglana1,50 l Woda4,00 dag Masło8,00 dag Cebula
KRUPNIK Z KASZY JAGLANEJ
  1. Ugotować wywar z kości i włoszczyzny. Do wrzącego wywaru dodać sparzoną kaszę i gotować.
  2. Gdy kasza będzie miękka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną w kostkę zrumienioną na maśle cebulę, posolić, zagotować. Podawać z posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*