KAPUSTA Z JABŁKAMI I KIEŁBASĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Porcje
4 osoby
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Kapusty białej
30,00 dag
Jabłek
20,00 dag
Pomidorów
1,00 łyżka
Tłuszczu
20,00 dag
Kiełbasy
15,00 dag
Cebuli
1,00 łyżka
Mąki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
60,00 dag Kapusty białej30,00 dag Jabłek20,00 dag Pomidorów1,00 łyżka Tłuszczu20,00 dag Kiełbasy15,00 dag Cebuli1,00 łyżka Mąki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
KAPUSTA Z JABŁKAMI I KIEŁBASĄ
  1. Oczyszczoną kapustę umyć, drobno poszatkować. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, lekko zrumienić, wymieszać z przesianą mąką.
  2. Przygotowaną kapustę włożyć do rondla, dodać cebulę, posolić, dusić w odkrytym rondlu.
  3. Jabłka obrać, poszatkować na szatkownicy do warzyw, dodać do kapusty, wymieszać, przykryć rondel, dusić uważając, żeby się nie przypaliła.
  4. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w plasterki, dodać do mięknącej kapusty, dusić kilka minut. Odstawić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.
  5. Amatorzy mogą zaostrzyć smak kapusty, dodając przyprawę chilli lub ostrą paprykę. Kiełbasę pokrajać na porcje, włożyć do małej ilości wrzącej wody z przyprawami smakowymi, ugotować.
  6. Kapustę wyłożyć na półmisek, obłożyć kiełbasą. Podawać z dodatkiem gotowych ziemniaków, posypanych szczypiorkiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*