FASOLA PO STAROPOLSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Fasola "Jaś"
10,00 dag
Boczek wędzony
8,00 dag
Cebula
1,00 dag
Mąka
6,00 dag
Masło
0,50 l
Wywar z kości i włoszczyzny
6,00 dag
Śliwki suszone
2,00 dag
Rodzynki
1,50 dag
Miód
1,00 łyżka
Karmel
25,00 dag Fasola "Jaś"10,00 dag Boczek wędzony8,00 dag Cebula1,00 dag Mąka6,00 dag Masło0,50 l Wywar z kości i włoszczyzny6,00 dag Śliwki suszone2,00 dag Rodzynki1,50 dag Miód1,00 łyżka Karmel
FASOLA PO STAROPOLSKU
  1. Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Boczek pokroić w paski i zasmażyć z drobno poszatkowaną cebulą.
  2. Śliwki sparzyć, usunąć z nich pestki, pokroić w paski.
  3. Z mąki i masła zrobić zasmażkę rumianą, rozprowadzić wywarem i zagotować
  4. Do zasmażki dodać boczek, śliwki, rodzynki, miód i karmel, doprawić do smaku. Połączyć z fasolą.
  5. Całość chwilę dusić. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*