FASOLA PO MYŚLIWSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Fasola "Jaś"
1,00 dag
Mąka
6,00 dag
Tłuszcz
0,40 l
Wywar z kości i włoszczyzny
8,00 dag
Cebula
1,00 dag
Grzyby suszone
1,50 dag
Koncentrat pomidorowy
1,00 dag
Musztarda
0,02 l
Wino czerwone
1,00 szt.
Cytryna
1,00 łyż.
Mielone ziarno jałowca
1,00 dag
Papryka
25,00 dag Fasola "Jaś"1,00 dag Mąka6,00 dag Tłuszcz0,40 l Wywar z kości i włoszczyzny8,00 dag Cebula1,00 dag Grzyby suszone1,50 dag Koncentrat pomidorowy1,00 dag Musztarda0,02 l Wino czerwone1,00 szt. Cytryna1,00 łyż. Mielone ziarno jałowca1,00 dag Papryka
FASOLA PO MYŚLIWSKU
  1. Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Z mąki i tłuszczu sporządzić rumianą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem, zagotować.
  2. Szynkę i kiełbasę pokroić w paski i usmażyć z drobno poszatkowaną cebulą. Grzyby ugotować, pokroić w paski.
  3. Połączyć wszystkie składniki, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę i całość chwilę dusić. Doprawić do smaku przyprawami. Na końcu dodać sok z cytryny i wino.
  4. Sos połączyć z fasolą i dusić razem kilka minut. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*