DWOJAKI WIEPRZOWE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
45 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Wieprzowina bez kości
10,00 dag
Bułka czerstwa
0,13 l
Mleko
2,00 szt.
Jajko
2,00 dag
Mąka
8,00 dag
Smalec
1,50 dag
Grzyby suszone
15,00 dag
Cebula
4,00 dag
Masło
12,00 dag
Śmietana
1,00 szt.
Natka pietruszki
50,00 dag Wieprzowina bez kości10,00 dag Bułka czerstwa0,13 l Mleko2,00 szt. Jajko2,00 dag Mąka8,00 dag Smalec1,50 dag Grzyby suszone15,00 dag Cebula4,00 dag Masło12,00 dag Śmietana1,00 szt. Natka pietruszki
DWOJAKI WIEPRZOWE
  1. Przygotować farsz: drobno pokrojoną cebulę lekko zrumienić na maśle, dodać zmieloną czerstwą bułkę, ugotowane posiekane grzyby. Całość przyprawić solą i pieprzem.
  2. Mięso zemleć. Dodać do niego namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka, sól i dokładnie wymieszać.
  3. Z masy mięsnej uformować lekko spłaszczone zrazy. Farsz wkładać do środka zrazów. Zrazy formować nadając im owalny kształt.
  4. Następnie oprószyć mąką, obrumienić na smalcu. Przełożyć do naczynia, podlać wywarem pozostałym z gotowania grzybów i dusić pod przykryciem około 30 minut.
  5. Sos zaprawić mąką, dodać śmietanę. Podawać posypane natką pietruszki z ziemniakami, kaszą perłową, makaronem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*